Peg på årets bedste byggeri

Indstil et eller flere byggerier, som du synes fortjener titlen som Årets Byggeri

Byggebranchen har rygende travlt i disse år. Omfanget af nyopførte byggerier er højt, og det byggede miljø forandrer sig i samme takt.
Det kan især aflæses i byernes forskellige boligområder, men også inden for erhverv og offentligt byggeri er aktivitetsniveauet højt og varieret.

Når tempoet er så højt, er det ekstra relevant at forholde sig de nye byggeriers bidrag til helheden. Er kvaliteten i orden, og yder de noget ekstraordinært for deres brugere, er de lokale eller regionale pejlemærker, eller viser de vej for kommende års byggerier. Er byggerierne kort sagt samfundsrelevante?

Det skal afgøres i Årets Byggeri, hvor en række af byggeriets vigtigste aktører bedømmer byggerierne i årets konkurrence.

Send os derfor dit bud på hvilke byggerier, der fortjener at få tildelt hædersprisen. Du kan indstille et eller flere byggerier til bedømmelse i en af tre kategorier:

Årets vindere offentliggøres medio december ved en prisoverrækkelse ude på det enkelte vinderbyggeri. Her begrunder dommerkomiteen tildelingen af prisen med deltagelse af byggeriets brugere, bygherre, faggrupper, den inviterede presse og lokale politikere.

Vinderbyggerierne og de byggerier, der tildeles en hædrende omtale, præsenteres i december-udgaven af magasinet Byggeri.

Der kan indstilles flere byggerier, også i hver enkelt kategori. Det er tilladt at indstille egne projekter, både som bygherre, rådgiver og udførende. Nomineringen er anonym.

Alle slags byggerier kan deltage – fremsynede boliger, skoler, hospitaler, museer, erhvervsdomiciler mv. Der kan lægges vægt på byggeriets arkitektur, materialevalg, specielle løsninger, byggeproces eller det gode håndværk. Alle elementer indgår i den samlede bedømmelse, som dommerne foretager af byggeriet.

Magasinet Byggeri er vært og sekretariat for Årets Byggeri.

Nominering

Sådan indstiller du et byggeri

Alle byggerier på dansk grund kan nomineres til konkurrencen. Kravet er, at byggeriet er færdiggjort (afleveret) i perioden 16. november 2020 til 15. november 2021.

Medsend en kort motiveret tekst for indstillingen, fotos, skitser eller illustrationer, så det nominerede byggeri kan bedømmes bedst muligt.

Send din indstilling til sekretariatet på

eller send indstillingen til magasinet Byggeri, Naverland 8, 1.th. DK-2600 Glostrup. Mærk kuverten: Årets Byggeri.

Deadline for nominering af et byggeri er den 5. oktober.

Dommerkomiteen er på hårdt arbejde, når årets vindere skal findes. Her er det Årets Byggeri 2018, der er på bordet.