Peg på årets bedste byggeri

Indstil et eller flere projekter, som du synes fortjener titlen som Årets Byggeri

Byggebranchen har rygende travlt i disse år. Omfanget af nyopførte byggerier er højt, og det byggede miljø forandrer sig i samme takt.
Det kan især aflæses i byernes forskellige boligområder, men også inden for erhverv og offentligt byggeri er aktivitetsniveauet højt og varieret.

Når tempoet er så højt, er det ekstra relevant at forholde sig til de nye projekters bidrag til helheden. Er kvaliteten i orden, og yder de noget ekstraordinært for deres brugere, er de lokale eller regionale pejlemærker, eller viser de vej for kommende års byggerier. Er projekterne kort sagt samfundsrelevante?

Det skal afgøres i Årets Byggeri, hvor en række af branchens vigtigste aktører bedømmer projekterne i årets konkurrence.

Send os derfor dit bud på hvilke byggerier eller uderum, der fortjener at få tildelt hædersprisen. Du kan indstille et eller flere projekter til bedømmelse i en af fire kategorier:

Bolig
Erhverv
Åben
Uderum

Årets vindere offentliggøres medio december ved en prisoverrækkelse ude på det enkelte vinderprojekt. Her begrunder dommerkomiteen tildelingen af prisen med deltagelse af projektets brugere, bygherre, faggrupper, den inviterede presse og lokale politikere.

Vinderne og de projekter, der tildeles en hædrende omtale, præsenteres i december-udgaven af magasinet Byggeri.

Der kan indstilles flere projekter, også i hver enkelt kategori. Det er tilladt at indstille egne projekter, både som bygherre, rådgiver og udførende.

Alle slags projekter kan deltage – fremsynede boliger, skoler, hospitaler, museer, erhvervsdomiciler mv. Der kan lægges vægt på byggeriets arkitektur, materialevalg, specielle løsninger, byggeproces eller det gode håndværk. Alle elementer indgår i den samlede bedømmelse, som dommerne foretager af byggeriet.

Magasinet Byggeri er sekretariat for Årets Byggeri.

Sådan indstiller du et byggeri

Alle projekter på dansk grund kan nomineres til konkurrencen. Projektet skal være færdiggjort (afleveret) i perioden 15. november til 15. november i det pågældende år. Det er gratis at indstille og nominere.

For at det nominerede projekt kan bedømmes bedst muligt, så medsend venligst:

* Kort motiveret tekst for indstillingen
* Projektets betydning for samfundet?
* Fotos, skitser eller illustrationer (max 8 stk.)

Send din indstilling til sekretariatet på

Deadline for nominering af et projekt er den 10. oktober.

Dommerkomiteen er på hårdt arbejde, når årets vindere skal findes. Her er det Årets Byggeri 2021, der er på bordet.