Om prisen

Årets Byggeri er den bredeste og mest alsidige pris i byggebranchen.

En national hæderspris, som hvert år i december tildeles årets bedste og vigtigste byggerier ud fra deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning.

Prisen er stiftet af Magasinet Byggeri og har været uddelt siden 1997. I starten hed prisen 'Udvalgte Byggerier', men i 2008 skiftede prisen navn til Årets Byggeri.

Dommerkomitéen er sammensat af topchefer fra byggebranchens vigtigste organisationer og institutioner.
Af tidligere dommeren kan nævnes Erik Ross Pedersen (tidl. Entreprenørforeningen), Kurt Jensen (tidl. BYG), Jens Klarskov (tidl. BYG), Thor Pedersen (tidl. Boligminister), Helge Sander (tidl. minister og borgmester), Kurt Hockerup (tidl. Borgmester og formand for SBI), Curt Liliegreen (tidl. BEC), Peter Hesdorf (BEC), Christian Lerche (tidl. Dansk Ark), Anne Windfeldt Trolle (tidl. BI), Gyrithe Saltorp (tidl. Bygningsstyrelsen), Hans Peter Svendler (Realdania) og Lene Espersen (tidl. Danske Ark).

Dommerkomiteen markerer sædvanligvis prisen med en overrækkelsesceremoni på vinderbyggeriet - Der er diplomer til alle medvirkende. En festlig markering af byggeriet sammen med de involverede interessenter, brugere/beboer, faggrupper og ressourcepersoner. Mottoet for dagen er ’jo flere, jo festligere’, og ofte samler et arrangement 30-50 deltagere, men vi har også været 125.

Alle kan indstille et byggeri til prisen Årets Byggeri, men det er dommerkomitéen, der vælger årets vindere og de projekter, der fortjener en hædrende omtale. Det er langt fra hvert år, at dommerne finder en vinder i hver kategori.

Byggerierne er inddelt i fire kategorier:

Bolig
Erhverv
Åben
Uderum (Ny kategori)

Prisen får opmærksomhed langt udover byggebranchens grænser – både landsdækkende og lokale medier plejer at omtale vinderprojekterne.
Vinderne og de projekter, der opnår hædrende omtale, offentliggøres i Magasinet BYGGERI's december udgave og her på sitet.
Mediet BygTek bringer også artikler om vinderne på BygTek.dk og i nyhedsbrevet til 25.000 personer i byggebranchen.

Få tilsendt magasinet Byggeri med præsentation af årets vindere og hædrende omtaler

Hvert år præsenteres de byggerier, der vinder prisen Årets Byggeri og de projekter som opnår hædrende omtaler i magasinet Byggeri. Vi sender gerne magasinet Byggeri til dig på en valgfri adresse i Danmark. Læs mere her....

Hør hvilken betydning prisen, Årets Byggeri, har for vinderne - interview på TV SYD

Dommerkomiteens formand, Scott Hollingsworth, fortæller TV SYD, hvad prisen, Årets Byggeri, står for. Han fortæller, at det er en pris, der hylder bygninger ud fra deres samfundsmæssige og byggefaglige betydning.

Klik på billedet for at høre hele interviewet.